Nieuwe keuken plaatsen

Zelf een nieuwe keuken plaatsen met deze stappen!

Het kopen en laten plaatsen van een nieuwe keuken is erg duur. Daarom kiezen steeds meer mensen er voor om dit zelf te doen! Naast dat je hiermee geld bespaard, heb je ook zelf de touwtjes volledig in handen. Daarnaast kan het ook gewoon heel leuk zijn om te doen! Je moet echter wel weten wat je precies allemaal moet doen. Daarom helpen we je in dit artikel op weg!

Stap 1: Het ontwerp

Als je een nieuwe keuken wilt, is de eerste stap het ontwerpen van de keuken. Wat voor stijl keuken wordt het? En waar komt alles te staan? Wanneer je zelf het ontwerp maakt, zul je nauwkeurig rekening moeten houden met alle afmetingen. Hier wil je geen fouten in maken. Betreft de stijl kun je inspiratie opdoen op internet. Wordt het bijvoorbeeld een moderne keuken? Een klassieke keuken? Of toch een combinatie? Het leuke van zelf je keuken ontwerpen is dat je er je eigen creatie van kunt maken! Betreft de indeling is het het makkelijkste om alles ongeveer een beetje op dezelfde plek te houden als je huidige keuken. Dit scheelt weer werk met zaken als bekabeling en leidingen. Bepaal ook welke materiaalsoorten je gaat gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor veel hout of juist veel steen?

Stap 2: Inkopen doen

Wanneer je precies weet welke spullen je nodig hebt voor je nieuwe keuken, is het tijd om inkopen te doen. Houdt er rekening mee dat op zaken als keukenbladen vaak een levertijd zit. Wacht dus nog even met het slopen van je huidige keuken tot je alles binnen hebt.

Stap 3: Slopen!

Heb je alle benodigde spullen binnen? Mooi, dan kan het slopen van je oude keuken beginnen! Ga echter wel voorzichtig te werk, je wilt immers geen leidingen of bekabeling raken.

Stap 4: De keuken opbouwen

Wanneer je je oude keuken hebt weggehaald, kun je beginnen met het opbouwen van je nieuwe keuken. Voor zaken als elektra en leidingen kun je eventueel een professional inhuren als je hier niet veel verstand van hebt. Zorg als alles staat voor een mooie afwerking, en je kunt genieten van je nieuwe keuken!

Aan een expert overlaten

Klinkt het zelf bouwen van je keuken als te veel werk, of heb je er simpelweg de kennis en vaardigheden niet voor? Dan is het verstandiger om het over te laten aan een expert. Zo kun je een keuken op maat laten maken door Anselm Oome!

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*