Traybakes maken

Lekkere traybakes maken

Door gebruik te maken van een bakplaat, kun je veel lekkers tegelijk maken. Je baksels passen allemaal handig op één plaat en je hebt minder afwas achteraf. Om het nog maar niet te hebben over de erg brede keuze als het op recepten aankomt. Al met al biedt het maken van traybakes je alleen maar voordelen. Traybakes zijn niet alleen leuk om te maken op je vrije zondag, maar ook makkelijk om snel na het eten te maken op een doordeweekse avond.

Relatief snel om klaar te maken

Een van de belangrijkste reden waarom deze gerechten meestal niet veel tijd in de oven nodig hebben, is dat veel recepten vragen om kleinere stukken vlees en groenten. Door de lage zijkanten van de tray kan hete lucht vrij rond alle kanten van het voedsel circuleren, wat, in combinatie met de grootte van de ingrediënten, de kooktijd versnelt.

De juiste tray op de juiste manier

Kies voor een bak dat gemaakt is van aluminium of roestvrij staal is. Deze trays zijn stevig en gemakkelijk schoon te maken. Een bak van 45 cm bij 33 cm is groot genoeg voor een grote verscheidenheid aan maaltijden en geef je voldoende ruimte tussen je ingrediënten. Als je je zorgen maakt over het plakken of verkleuren op je dienblad, bekleed het dan met bakpapier of folie. Een handige tips is het gebruik van olijfoliespray in combinatie met folie.

Het beste voedsel kiezen

Ook doen de meeste voedingsmiddelen het erg goed op een dienblad, vooral als je op zoek bent naar iets dat geroosterd is en een aantrekkelijke korst heeft. Bovenaan de lijst: groenten, die ze zegt “vooral geweldig doen” op plaatpannen. Je ontwikkelt smaken die je misschien niet van rauwe groenten krijgt, en ze zullen aan de buitenkant knapperig zijn, maar aan de binnenkant zacht.

Traybakes bestellen bij Feel Good Kitchen

Om het je gemakkelijk te maken, is traybakes bestellen bij Feel Good Kitchen een verstandige keuze. Hierdoor maak je op een leuke en laagdrempelige manier kennis met verschillende smaken en je doet de nodige dosis inspiratie op voor toekomstige baksels.

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*