Grijze schuifdeur

Een schuifdeur in je woonkamer plaatsen is ruimtebesparend

Een schuifdeur heeft meer pluspunten vergeleken met de gewone deur die je standaard overal tegenkomt. Ze nemen minder ruimte in beslag en kunnen breder zijn dan de meeste scharnierende deuren of harmonica vouwdeuren die we in onze huizen installeren. Van houten tot dunne glazen deuren, er is wat dat betreft veel keuze voorhanden. Het is ook de perfecte manier om een kamer van meerdere ruimtes te voorzien. Door een schuifdeur in je woonkamer plaatsen, kun je een grote kamer opsplitsen of directe privacy bieden in kleinere ruimtes, zoals in studio’s of slaapkamers.

Maar hoe zou een aantrekkelijke scheidingswand eruit moeten zien? Hoe ga je hem creëren? Zijn ze moeilijk te installeren? Het aantrekkelijkste van het gebruik van een schuifdeur in je woonkamer is de unieke veelzijdigheid die ze bieden voor jouw specifieke ruimte. Wat voor jou kan werken, kan bij een ander totaal niet toepasbaar zijn. Het hangt allemaal af van de stijl en afmetingen van je kamer.

Schuifdeuren verbeteren je huis en levensstijl

Wil je bijvoorbeeld een eetkamer van een woonkamer te scheiden (kamer aan suite) of een keuken van een woonkamer scheiden, dan zijn dubbele schuifdeuren een goede oplossing. Als twee mensen een kantoor aan huis hebben, kun je met dit soort deuren een modieuze en functionele scheidingswand creëren, zodat ieder ongestoord zijn gang kan gaan. Het is de perfecte oplossing in een woning met ruimtegebruik, zoals een studio-appartement. Een schuifdeur in je woonkamer geeft de bewoner een beetje meer privacy.

Wil je een flinke kamer opdelen in twee ruimtes dan zijn dubbele schuifdeuren een van de mogelijkheden. Je creëert als het ware een kamer aan suite. Maak de doorgang gebruik van spouwmuren, dan zou je ze daar in weg kunnen werken. Is dat niet het geval dan is een systeem met rails-ophanging een prima en simpel te installeren oplossing. Maar heb je een kamer met gewoon een standaard deurdoorgang, dan kun je deze ook makkelijk vervangen door een enkele schuifdeur. Dit zal je veel ruimte besparen, doordat de deur niet meer open zwaait, heb je meer ruimte voor meubels.

Schuifdeuren zijn er in vele uitvoeringen

Dacht iedereen altijd bij schuifdeuren aan schuurdeuren, tegenwoordig kom je ze overal tegen. Van landelijke woningen tot moderne stadse woningen, een schuifdeur in je woonkamer is tegenwoordig een populair decorstuk geworden ‒ vooral als focuspunt in de woonkamer. Niet alleen om het functionele, maar ze zien er ook mooi uit. Door de verschillende verkrijgbare uitvoeringen, kun je tegenwoordig kiezen uit een schuifdeur met glas, panelen of loftdeuren(landelijk), enzovoort. Ze bieden een gemakkelijke toegang, maximaliseren je ruimte en verminderen je stookkosten door de andere ruimte af te sluiten.

Wanneer je de deuren installeert of laat installeren, volg dan de bestaande inrichting van je huis. Anders creëer je een interieur dat alles heeft, behalve de gewenste harmonie in het ontwerp van de inrichting. Schuifdeuren zijn een uitkomst zonder wegversperring. Ze stellen je in staat om een grote ruimte te scheiden of samen te voegen. Een schuifdeur in je woonkamer plaatsen geeft meer flexibiliteit en woongenot omtrent woonruimtes.

Tags

,

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*