wijnveld

Biologische producten net zo lekker als gewone producten?

Veel mensen zijn hedendaags steeds vaker bezig met het milieu, verantwoord eten en producten die duurzaam en biologisch zijn gemaakt. Er is een trend gaande, ook veel bedrijven gaan hier in me en zelfs de grootste supermarktketen van Nederland heeft een campagne gestart om voor €15,- gratis biologische producten uit te mogen proberen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen de gewone producten en biologische producten en is dat nu eigenlijk beter qua smaak?

We vragen het de supermarkt manager uit Zaandam die tijdens zijn zakenreis een aantal fabrieken heeft bezocht. Hij geeft aan dat bepaalde voedingsmiddelen minder worden bewerkt en veel natuurlijkere processen doormaken. Je moet denken aan gewassen verbouwen zonder gif of kippen die veel vrijer rondlopen. Ook worden er minder conserveringsmiddelen gebruikt en is de smaak dus inderdaad anders.

Biologische wijn

We nemen een product op de proef en kopen een aantal biologische wijnen van de webshop vinopura.nl. Zij zijn de specialist in biologische wijnen en leggen uit dat deze wijnen eerlijk en verantwoord worden geproduceerd. Dat begint al bij het kweken van de druif die water krijgt die de natuur geeft zoals bronwater of regenwater. Dat klinkt logisch maar in veel landen wordt kraanwater gemengd met chloor om bacteriën te doden. Daarnaast krijgt de oogst een goede voedingsbodem en wordt de druif handmatig geplukt. Ook in het pletten van de druiven komen de voeten aan te pas en bij het gistingsproces worden er geen machines gebruikt.  Zo blijft de wijn heerlijk natuurlijk van smaak.

Iets duurder

Biologische wijn is vaak iets duurder dan normale wijn maar dat komt omdat er zoveel handmatige acties aan te pas komen. Deze acties vaak tijdrovender en kosten meer arbeid. Hierdoor wordt automatisch de prijs ook hoger. We verwachten in de toekomst wel subsidie te krijgen om het voor de klant aantrekkelijker te maken.

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*