Pizza gezond maken

Hoe maak je een pizza gezond?

Iedereen lust wel een lekkere pizza maar het wordt beweerd dat het erg ongezond zou zijn. Toch zijn er genoeg redenen waarom pizza toch gezond zou zijn. Zo is hij gezonder als je alle ingrediënten zelf voorbereidt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken voor bijvoorbeeld de bodem en de saus. Zo kun je straks op een gezonde manier genieten van een pizza.

De bodem

De pizza begint met de bodem, daarom is het ook belangrijk om de bodem gezond te maken. Je kunt dat op diverse manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld andere ingrediënten voor de bodem gebruiken. Neem daarbij de groente pizzabodem. Je kunt dan zelf kiezen van welke groente je het wilt maken. Zo worden de meeste gemaakt van aardappel, spinazie, aubergine, bietjes en broccoli. Het is leuk om een groente bodem te maken omdat je ook gelijk een andere kleur krijgt. Verder kun je de bodem gezonder maken door hem dunner te maken.

Saus

Een ander basisingrediënt van de pizza is de saus. De meeste mensen gebruiken kant-en-klare tomatensaus, maar daar gaan ze de mist in. Die saus bevat namelijk ontzettend veel zouten. Daarom is het belangrijk om de saus zelf te maken. Zo kun je zelf het zoutgehalte regelen en dus minder hoog maken.

Het beleg

Na de bodem en saus hoort er ook nog beleg op de pizza. De pizza moet je beleggen met zoveel mogelijk gezonde ingrediënten. Zo kun je kaas vervangen door groente. Dat is al gelijk een stuk minder vet. Verder is het ook van belang dat je vleeswaren op de pizza vermijdt en gewoon zoveel mogelijk groente gebruikt als beleg. Je krijgt als het ware een echte groente pizza. Het is een uniek etentje.

Altijd gezond

Als je eenmaal thuis gezond eet dan wil je buitenshuis ook gezond eten. Gelukkig heb je bij Woodstone Pizza een restaurant in Hoofddorp ook gezonde pizza’s. Daar krijg je er ook een lekkere salade bij. Het is een ware smaaksensatie waardoor het zeker aangeraden is om daar te gaan eten. Zo kun je altijd gezond eten.

Tags

, ,

Over de auteur


admin

admin

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*