De voordelen van een waterontharder

gootsteen

Dat doffe laagje op jouw servies, die hardnekkige kringen op het aanrechtblad, de waterkoker die vol zit met kalk, allemaal ontzettend vervelende gevolgen van hard water. Hard water heeft zowel gevolgen voor jou als voor jouw eigendommen. Maar gelukkig is er een oplossing voor! Door een waterontharder te laten installeren ben je voorgoed van al deze nare dingen af, en kan je weer zorgeloos genieten van jouw huis!

Hard water

De hardheid van het water wordt bepaald door de hoeveelheid kalkdeeltjes dat het bevat. Kalk is een verzamelnaam voor de stoffen calciumwaterstofcarbonaat en magnesium. De waterhardheid wordt uitgedrukt in een Duitse hardheid. 1 dH is hierin 17,8 gram kalkdeeltjes op 1000 liter water. Hoe hoger de hardheid, hoe groter de gevolgen voor jou, jouw leefomgeving en jouw eigendommen.

Wat doet een waterontharder

Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat het leidingwater dat jouw huis binnenstroomt, volledig kalkvrij is. Al het water dat jouw huis binnenstroomt, moet eerst langs de watermeter. Vlak na de watermeter worden de leidingen vervolgens onderbroken door de waterontharder. In de waterontharder wordt het water over hars gesproeid. De kalk- en magnesiumdeeltjes hechten zich aan de hars en op die manier wordt het water kalkvrij. Het water stroomt daarna via de waterontharder verder jouw huis in, zodat jij overal in huis kan genieten van kalkvrij water!

Wat zijn de voordelen van waterontharders

Een waterontharder brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt er niet alleen voor dat het keiharde boenen op het sanitair voorgoed verleden tijd is, het heeft veel meer voordelen:

  • Het wasgoed is weer helder en zacht /li>
  • Het wassen van de ramen gebeurd geheel zonder strepen
  • Het servies en het bestek is weer helder
  • Het vermindert huidirritatie. Kalk heeft een ontvettende werking, wat ervoor kan zorgen dat de vochtbalans van jouw huid verstoord raakt. Door te wassen met kalkvrij water kunnen deze klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen
  • Jouw huid en haar voelen zachter aan
  • Kringen op het aanrechtblad horen bij het verleden. Kalkvrij water laat geen sporen achter
  • Je gebruikt minder shampoo, schoonmaakmiddelen en zeep. Het ontharde water neemt deze dingen namelijk veel beter op dan hard water. Je gebruikt dus minder, met hetzelfde resultaat. Het gevolg is dat je geld bespaart
  • Apparaten die water gebruiken, zoals een koffiezetapparaat, hebben een langere levensduur. Het apparaat krijgt geen last van kalkaanslag, waardoor het gewoon op de originele kracht kan blijven werken en het apparaat dus minder snel kapotgaat door overbelasting
  • Apparaten die water gebruiken hoeven minder hard te werken om hetzelfde resultaat te behalen wat resulteert in een lagere energierekening.
  • Kortom, een waterontharder verhoogt jouw kwaliteit van leven en zorgt ervoor dat jij weer zorgeloos kan genieten van jouw keuken!

Tags

Over de auteur


Niels Vos

Niels Vos

Specialist in marketing & promoten van producten omtrent keukenapparatuur, keukens & horeca.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*